Rotterdamse Stadsvilla

Een museum getransformeerd tot luxe appartement

Rotterdamse Stadsvilla Woonkamer

In de chique, lommerrijke laan valt de nieuwe stadsvilla naadloos binnen het beschermde stadsgezicht met hoge monumentale waarde. De stadsvilla onderscheidt zich in de tuingevel met een pure en minimalistische detaillering. Onze Senso Wall Covering en Senso gietvloer worden hier toegepast.

Senso Wall Covering en gietvloer

Doelstelling was om de waardevolle bestaande elementen van het pand in te zetten voor de woonbeleving en wensen van de bewoners zonder dat dit ten koste ging van het authentieke karakter van het pand.

de vloerafwerkingen bestaan uit bamboedelen en gietvloeren o

De vloerafwerkingen bestaan uit bamboedelen en gietvloeren op ecologische basis. De wandafwerkingen zijn in leemstuc uitgevoerd. De vaste inrichting is geheel op maat gemaakt met kwalitatief hoogwaardige materialen als RVS, Hi-macs en bamboe.

het uitgangspunt was het realiseren van een woning waar met

Het uitgangspunt was het realiseren van een woning waar met minimaal energiegebruik optimaal comfortabel geleefd kan worden. Op mogelijke gezondheidsrisico’s wordt door het gebouwbeheersysteem gemonitord, waardoor periodiek voor korte duur het volledige circuit gespoeld wordt met een watertemperatuur van 70 graden Celsius. 

op deze wijze krijgt de authentieke woning in hedendaagse on

Op deze wijze krijgt de authentieke woning in hedendaagse ontwerpstijl met traditioneel ecologisch materiaalgebruik ook een innovatief karakter.

Copyright Design: Architectenbureau Paul de Ruiter & Chris Collaris Design

Copyright Pictures: Tim van de Velde (tvdv.be)

Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)