Blog Impressions

Blog Impressions

24 March, 2017

Voor Senso ontwierp Marcel Wanders de serie Impressions, naadloze gietvloeren met een trompe l’oeil effect, waardoor drie dimensies worden gerealiseerd op een tweedimensionaal vlak. Wanders ontwierp drie motieven die in tien kleuren verkrijgbaar zijn. Fabrikant en ontwerper zijn bijzonder tevreden over de vloeren, die soms van eetbare chocolade lijken te zijn gemaakt. 

 

Senso vroeg aan Marcel Wanders of hij een nieuwe dimensie aan hun vloeren wilde toevoegen: een optische illusie. Wanders heeft daarop gereageerd door patronen te ontwerpen met een trompe l’oeil-effect, die bijzonder gedetailleerd zijn en de illusie van diepte creëren op een plat vlak. Wanders houdt van tegenstellingen: de combinatie van oud en nieuw, modern en klassiek, gepolijst en robuust. Ook wilde hij de hardstenen vloeren die je in oude kerken vindt integreren in zijn ontwerp voor Impressions.

Impressions_by_Marcel_Wanders.jpg

Impressions is vervaardigd met de FreezeTM-technologie van Senso, waarmee de fabrikant een zo helder mogelijke gietvloer wil bereiken. Traditionele transparante harsen bevatten toevoegingen en stoffen die sporen achterlaten en die de vloer doen vergelen in de loop der tijd. Met FreezeTM kan Senso een helderheidspercentage van 99.3 procent bereiken.

 SENSO_Wanders_4_-_klein.jpgDelen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)