Blog Marcel Wanders

Blog Marcel Wanders

24 March, 2017

Wonen.blogo kreeg de uitnodiging om aanwezig te zijn bij de lancering van de nieuwe Senso gietvloer die ontworpen is door Marcel Wanders.  Lizette Zeef en collega Patty van der Horst hebben deze uitnodig met beide handen aangegrepen om Marcel Wanders te ontmoeten en alles te horen over de nieuwe vloer. De presentatie vond plaats in de Westerstraat te Amsterdam.

 Van te voren hebben we ons ingelezen op de site van het Westerhuis; 

 De internationaal bekende designer Marcel Wanders heeft het Westerhuis opgericht als een centrum voor creatief talent. Het oude schoolgebouw aan de Westerstraat biedt nu accommodatie voor verschillende galerieën en design studio’s, waaronder de Moooi Galerie.En is gelegen op de begane grond van het Westerhuis.

De galerie staat bekend als een van de meest boeiende winkels van Amsterdam en in de design industrie. De collectie van de galerie toont een variatie aan uitzonderlijk design van uit de Moooi Collectie in contrast met andere mooie historische stukken uit de hele wereld. De Moooi Galerie biedt ook een variatie aan designer cadeaus, boeken en curiosa.

Dus zeker de moeite waard om een keer te gaan kijken.

 Met lekkere hapjes en een glas champagne in de hand liet Marcel ons op de vierde etage het geweldige uitzicht zien over Amsterdam. Niets doet meer denken aan de school die het ooit is geweest maar de energie hangt er nog wel.  

De lancering van de nieuwe gietvloer van Senso naar een ontwerp van Marcel Wanders is een feit. De Swatches Delicate Round en de Swatches Branded Round liggen onder onze voeten.

Dit is niet zomaar een gietvloer. De uitstraling is warm en heeft een rijk decor zoals we gewend zijn van Marcel Wanders. In de studio is voor de kleur ‘chocolate’ gekozen.

De witte muren steken fel af tegen de warm bruine vloer. Enthousiast verteld hij over het ontwerp proces en wijst ons details aan in de vloer. Het Trompe l’Oeil ( Frans voor ‘bedriegt het oog’) effect is duidelijk zichtbaar, er zit diepte in deze vloer. Het zorgt ervoor dat we even willen voelen aan de vloer maar deze is super glad.

Er zijn 4 verschillende motieven. Swatches Profile Hex en Swatches Pattern Hex hebben een hoekiger patroon en zijn allemaal leverbaar in tien verschillende kleuren. De kleuren hebben namen als Ash, Dust, Coal en Moss voor de grijs tinten maar ook Ghost (wit) Cobalt( blauw) en Cherry (rood) zijn prachtige varianten.

De vloeren zijn onderling met elkaar te combineren en geven daardoor een bijzonder effect.Ik ben om! Wat een mogelijkheden biedt deze vloer. Zelfs in kleine ruimten zal het effect groots zijn. Ik zie het helemaal zitten om deze vloer te promoten bij mijn klanten.

De vertegenwoordigers van diverse woonbladen waren natuurlijk ook aanwezig en we zullen er binnenkort dan ook meer over te zien en te lezen krijgen.Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)