Jong Nederlands vloerenbedrijf verovert architectenwereld

Jong Nederlands vloerenbedrijf verovert architectenwereld

24 March, 2017

Van de grond af aan 

Oprichter David Bols begon zes jaar geleden als verkoper voor een industrieel bedrijf in gietvloeren. De manier van werken kon hem echter niet bekoren. Bols: "Ik zag een groeiende vraag naar gietvloeren voor de esthetische markt, zoals voor winkels, showrooms, woonhuizen en kantoren. Ik was echter verbaasd over de vaak matige productkwaliteit, applicatie waarbij veel fouten werden gemaakt en de slechte service die bestaande bedrijven boden. Het is een groeimarkt, maar werd slecht bediend. Na zes jaar industriële gietvloeren verkocht te hebben besloot ik dat het anders moest." 

Begin 2004 ontmoette Bols een tweetal broers die teamleider en planner waren bij een van de grootste vloerenbedrijven in de Benelux en ruim 30 jaar ervaring met zich mee brachten. Zij werden verantwoordelijk voor het organiseren en opleiden van nieuwe applicatieteams. Enkele maanden later lukte het Bols een chemicus te contracteren die toen werkzaam was bij een grote Europese kunststoffabrikant. Samen met hem werd van de grond af aan een nieuw type gietvloer ontwikkeld. Net zo lang tot tests aangaven dat de slijtvastheid, krasvastheid en elasticiteit significant beter waren dan bestaande gietvloeren. 

Bols: "De markt in Nederland voor gietvloeren was heel ondoorzichtig. Het product lijkt hetzelfde, maar de verschillen in kwaliteit en prijs zijn groot. Voor een klant is dat moeilijk in te schatten. Bovendien heeft het serviceniveau in deze industrie zich over de laatste twintig jaar nauwelijks ontwikkeld. Het houdt vaak op bij het versturen van de offerte. Ik wilde dat op het moment dat een klant de showroom binnenloopt hij er vanuit kon gaan dat hij de beste vloer tegen beste prijs en de beste service zou krijgen. We wilden duidelijk zijn naar de klant. Om die reden hebben we de eenvoudigste kostenstructuur in de markt en hebben we vorige maand www.gietvloer.nl gelanceerd, waarin alles staat wat een klant moet weten over gietvloeren.' 

Maatwerk 

Klanten hebben de combinatie van hoge kwaliteit, scherpe prijzen en zeer lange garanties weten te waarderen. De applicatiecapaciteit is in korte tijd verdrievoudigd om aan de vraag te kunnen voldoen. "We zijn nu in fase twee van de ontwikkeling van de onderneming. Vloerenbedrijven hebben te lang geleund op een technische benadering. Te weinig is er ondernomen om van het imago van `vloerenboer' af te komen. "Een gietvloer is bijzonder omdat het in elke kleur en kleurnuance te maken is en met de hand naadloos gegoten wordt," zegt Bols. "Het geeft je daarom de mogelijkheid je eigen gevoel, je interieurvisie terug te laten komen in de vloer. In de mooiste projecten vloeien de vloer, wanden, licht en kleur met elkaar samen. We zijn het enige bedrijf in Nederland dat haar gietvloeren, of het nu 100 of 20.000m2 is, kosteloos geheel op maat maakt en we begeleiden de klant in dat traject." 


Design 

Onlangs werd samen met Vitra, een topmerk in meubels, een tweede showroom geopend op de grens van Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel. De locatie is niet wat men zou verwachten van een showroom voor gietvloeren. Ingeklemd tussen de A9 en de statige Amstelrivier strekt het vlakke Nederlandse landschap zich uit naar alle kanten, de buitenwijken van Amsterdam net zichtbaar in de verte. De voormalige kruitfabriek aan De Oude Molen was onderdeel van een verzameling vergeten gebouwen daterend uit 1740. Na de restauratie heeft het rijksmonument echter een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Sterrestaurant Lute, communicatiebureau Industry, interieurbouwer Vizona, lichtspecialist Ansorg; het terrein is omgetoverd van een munitiefabriek tot een designmekka. Senso wil niet alleen de hoogste kwaliteit gietvloeren aanbieden, maar dat ook uitstralen. Bols: "De locatie en de samenwerking met Vitra, dat al decennia wereldberoemde meubels maakt is weer een nieuwe stap in die richting." 

Senso is inmiddels hard op weg een van de grootste ondernemingen voor gietvloeren in de Benelux te worden. Bols: "Het is onze ambitie het eerste designmerk voor gietvloeren in Europa te worden. Volgend jaar openen we een showroom in België, daarna volgt Duitsland." 

Over Senso 

Senso maakt gietvloeren voor woningen, winkels, kantoren, horeca, sportcentra en openbare gebouwen. Het biedt de hoogste kwaliteit gietvloeren in Nederland voor de voor die kwaliteit scherpste prijzen. Senso werkt alleen maar met eigen teams, zowel nationaal als in het buitenland. De onderneming is gevestigd te Veenendaal en Amstelveen.

karthaus amsterdam

 


Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)