Blog strategie SENSO

Blog strategie SENSO

17 January, 2007

Waarom speelt de branche nauwelijks in op de groeiende belangstelling voor gietvloeren? Die vraag brandde David Bols (26) op de lippen toen hij als verkoper voor een industrieel bedrijf in gietvloeren werkte. Na zes jaar richtte hij Senso Gietvloeren op, samen met zijn broer Daniël.

Hun aspiraties liegen er niet om. In 2004 begonnen de broers met lege handen, twee jaar later maakte hun bedrijf een jaaromzet van ruim 3,5 miljoen euro. Voor 2007 hopen ze op 5 miljoen euro uit te komen. En als het aan David en Daniël Bols ligt, is dat nog maar het begin. Het naadloze vloersysteem, zonder voegen, randen of poriën dat Senso op de markt brengt moet trendsettend worden in Europa en liefst ook daarbuiten. "Het is onze ambitie het eerste designmerk voor gietvloeren in Europa te worden", zegt David Bols. "Daarom hebben we het product zodanig aangepast, dat het in uiteenlopende interieurs past. We kunnen het bijvoorbeeld leveren in alle willekeurige kleuren. Wil iemand na verloop van tijd een andere kleur, dan brengen we binnen een dag een nieuwe coating aan. Daarmee hebben we de toepassingsmogelijkheden van gietvloeren enorm uitgebreid. Werden ze vroeger vooral gebruikt in de industrie, nu passen ze ook in bijvoorbeeld kantoren, trendy warenhuizen, musea en woningen. En of het nu gaat om een ondergrond van beton, hout of tegels gietvloeren kunnen overal worden gelegd." In de showroom, gevestigd in een voormalige kruitfabriek op de grens van Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, zijn verschillende toepassingsmogelijkheden van gietvloeren te zien. En op de website www.gietvloer.nl wordt uitgelegd wat een gietvloer is en welke mogelijkheden het systeem biedt. "Die website moet veel meer duidelijkheid scheppen in de markt", zegt Daniël Bols.

Website

Hij legt uit dat er grote verschillen zijn tussen gietvloeren. "Dat uit zich vooral in de prijs en de kwaliteit. Voor een klant is dat moeilijk in te schatten. De website moet mensen kritischer maker. Daarmee leggen we de lat hoger voor ons zelf, maar tegelijkertijd ook voor alle andere aanbieders. Omdat we ervan overtuigd zijn een aantoonbare betere kwaliteit te bieden dan enige concurrent in Nederland, denken we hiermee veel te winnen." Daarbij tekent hij aan dat het serviceniveau in de gietvloerindustrie zich over de laatste twintig jaar nauwelijks heeft ontwikkeld. "Het houdt vaak op bij de offerte. De markt voor gietvloeren groeit, maar wordt slecht bediend." Desondanks zijn de mogelijkheden van het systeem inmiddels wijd en zijd bekend. "Ons land loopt voorop in de acceptatie van gietvloeren voor de esthetische markt", vertelt Daniël Bols. "Nederlandse architecten en interieurdesigners staan open voor dit soort nieuwe producten. Het grootste deel van onze omzet, zo'n 80 procent, komt hier vandaan. Maar het buitenland begint ook interesse te tonen." Senso-gietvloeren zijn te vinden in de Benelux, Duitsland, Engeland en Moskou. "We zijn nu zelfs in contact met een klant in Peking." En de vraag gaat nog heel sterk groeien, verwachten de broers.

Onderscheiden

Hun bedrijf waar inmiddels 26 mensen werken, gaat daarop inspelen. "De klant moet de beste vloer, tegen de beste prijs en de beste service krijgen. Met die aanpak onderscheiden we ons en proberen we toonaangevend te worden in Europa." Hoeveel tijd denken ze daarvoor nodig te hebben? Daniël Bols haalt zijn schouders op. "Dat is een groeiproces waarover vooralsnog niets valt te zeggen. Vanaf volgend jaar denken we het grootste bedrijf voor esthetische gietvloeren in de Benelux te worden. Van daaruit gaan we verder."Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)